Динг Джънхуей е на път да поднесе една от големите изненади в тазгодишното издание на световния шампион по снукър. След втората сесия китаецът води на Рони О'Съливан с 10-6 фрейма в шефийлдския театър "Крусибъл".

Мачът тази вечер беше подновен при равенство 4-4 и Ракетата записа трийсетина точки, след което обаче сбърка елементарна черна топка за ъгловия джоб и по-късно беше наказан от своя противник.

Китаецът дръпна с 41 точки в следващия фрейм, но изпусна инициативата и петкратният световен шампион отвърна с халф-сенчъри брейк от 84 точки. Серии от 64 и 65 на Дин му осигуриха аванс от цели две партии, като О'Съливан трябва да съжалява за пропуска си в 12-ия фрейм, в който имаше аванс от двайсетина точки.

След кратката почивка Дин нанесе бърз тежък удар със сенчъри брейк от 120 точки, за да отмъкне и следващия фрейм, в който Ракетата имаше възможност да обърне, но пропусна последната червена топка за ъгловия джоб.

Осигурил си преднина в края на сесията, азиатецът заигра още по-смело и освободено, а в играта на Ракетата нищо не се получаваше. Англичанинът приличаше на развалина и бъркаше както удари от близо и далеч, така и сейфти изпълненията си.

В последната партия за вечерта Ракетата все пак се събуди и след сенчъри брейк от 104 точки запази минимални шансове за обрат. Доиграването е в сряда от 16.30 часа българско време. Играе се във формат 13 от 25 фрейма. Интересното е, че Динг търси едва четвърта победа над О'Съливан и своята първа над него от 2011 година насам. 

В същото време 4-кратният световен шампион Джон Хигинс води с 11-5 фрейма на Кайрън Уилсън. Доиграването е утре от 12.00 часа българско време.