Рони О'Съливан и Динг Джънхуей завършиха 4-4 в първата сесия от техния 1/4-финален сблъсък на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър "Крусибъл".

Китаецът направи летящ старт и набързо дръпна с 3-0 части, след като игра много солиден снукър и записа два халф-сенчъри брейка от 71 точки, както и сенчъри брейк от 128 пункта.

Рони отговори на предизвикателството и набързо изравни резултата за 3-3 фрейма, след като конструира прилични серии от 63, 99 и 65 точки. 

Петкратният световен шампион постигна халф-сенчъри брейк от 69 точки в седмата партия и беше близо до повеждане в резултата, но изпусна инициативата. 

Динг разчисти, комбинирайки двете червени топки с черна и фреймът трябваше да се реши по върната черна на масата. Ненужна "двойна целувка" при удар на англичанина заложи мишената за горния десен джоб и азиатецът не сбърка.

Това обаче не смути славния британец, който наниза пети пореден халф-сенчъри брейк (59 точки) в двубоя и си осигури равенство преди втората сесия, която стартира тази вечер от 21.00 часа българско време.