Динг Джънхуей поднесе една от най-големите изненади в тазгодишното издание на световния шампионат по снукър, елиминирайки един от фаворитите Рони О'Съливан с 13-10 фрейма.

Доиграването започна при отлична преднина 10-6 за китаеца, който изгледа как английският му противник стопява разликата до два фрейма. Рони спечели първата партия за деня след няколко визити край масата, а после добави брейк от 97.

Азиатецът се записа с прилична серия от 69, но Ракетата възстанови разликата от две части благодарение на сенчъри брейк от 146 точки. Любопитното е, че петкратният световен шампион беше в график за максимален брейк, но умишлено се пласира за розовата топка при две останали червени на масата. Нещо, което той стори и на Уелш Оупън миналата година.

След кратката почивка Джънхуей наниза брейк от 87 и след серия от 67 докосваше победата, но сдаде инициативата и О'Съливан го наказа със 73 поредни пункта и измъкнат по черната топка фрейм.

Опрян до стената, Рони се опита да дочака грешка на опонента си, но вместо това му предостави лесна позиция и китаецът го довърши с пълно разчистване и сенчъри брейк от 117.