Новият-стар световен шампион по снукър Марк Селби затвърди своята доминация в кралската билярдна игра, побеждавайки Джон Хигинс с 18-15 на финала в шефийлдския театър "Крусибъл" снощи. Световният №1 изоставаше с 4-10, но осъществи страхотен щурм за третата си световна титла.

"Чувството е фантастично. Бях уверен, идвайки на турнира, заради добрия си сезон. Играех фрейм за фрейм. Когато губех с 4-10 в първия ден на финала, си казах, че няма сила на света, която да ме върне в мача. Опитах се да направя резултат малко по-приличен. Даже в един момент си помислих, че ще падна с една сесия преждевременно", каза Селби.

"И когато намалих резултата на 7-10 се почувствах все едно водя. Нямам представа как успях да спечеля тези три фрейма, защото преди това бях разтърсен. Играта ми не се получаваше и пропусках топка след топка, правейки нещата лесни за Джон. Колкото повече се опитвах, толкова по-зле ставаше. Изтръгнах тези три фрейма и това ми даде увереност. Джон сигурно си е легнал вечерта с мисълта, че е изпуснал нещата."

"Това е толкова труден за печелене турнир психически и физически. Снукърът е един от най-трудните спортове в света. Само четирима играчи са защитавали титлата си тук. Уважавам много Джон Хигинс, той е страхотен човек и фантастичен играч. Един от най-великите в историята. Той направи много силен сезон", допълни Веселяка от Лестър.