Световният шампион по снукър за 2015 година Стюърт Бингъм ще бъде лишен от състезателни права за шест месеца заради залози, гръмна Би Би Си. 41-годишният англичанин беше обвинен от световната билярд и снукър асоциация, че е нарушил правилата, залагайки както на свои мачове, така и на срещи между негови колеги. Световният №10 ще трябва да плати и глоба в размер на 20 000 паунда.

Все пак санкцията на Бингъм не е чак толкова тежка, защото при разследването е установено, че той не се е опитвал да повлияе на крайния изход на мачовете.  Става дума за залагания за последните седем години в размер на 35 771 паунда. Той е използвал прокси акаунти за залаганията и затова не може да се установи колко е спечелил.

Половината от наказанието на Бингъм ще бъде намалено, но въпреки това той ще пропусне два от трите големи турнира в календара - UK Championship и Мастърс. Стюърт ще се завърне в турнирите чак в края на януари 2018 година.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="pl" dir="ltr">WPBSA Statement - Stuart Bingham: <a href="https://t.co/RGVHeKKmgU">https://t.co/RGVHeKKmgU</a></p>&mdash; WPBSA (@WPBSAofficial) <a href="https://twitter.com/WPBSAofficial/status/922742949867335680?ref_src=twsrc%5Etfw">24 октомври 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>