Легендата на снукъра Рони О’Съливан направи още нещо изумително, след като стигна границата от 900 сенчъри брейка в забележителната си кариера. 

Това стана при победата с 6-2 срещу Антъни Хамилтън на полуфинала на турнира „Шампион на шампионите”, който се провежда в Ковънтри. 

Надпреварата събира спечелилите различни турнири през последната година, като в четвъртък О’Съливан направи 3 сенчъри брейка и елиминира Нийл Робъртсън и Джон Хигинс с 4-1 и 6-0. 

Срещу Хамилтън Ракетата загуби първите две партии, но след това избухна със сенчъри брейк от 124, а след това това направи и още един от 109, за да стане първият с 900 подобни серии в историята. 

О’Съливан не крие амбицията си да стигне и до 1000 сенчъри брейка, като води убедително по този показател, тъй като от действащите играчи след него е Джон Хигинс с 685. 

Ракетата спечели 6 поредни фрейма, за да затвори мача и така се класира за 4-и път за финала на турнира, където чака победителя от сблъсъка между Шон Мърфи и Лука Бресел, който ще се състои в събота вечерта.