41-годишният Яромир Ягър продължава да впечатлява с представянето си на Олимпийските игри в Сочи. 

Легендата на чешкия хокей и петкратен участник на Олимпиада, отбеляза втория си гол в надпреварата, като помогна за победата над Латвия с 4:2 в мач от група С. Успехът бе важен за чехите, които в първия си мач паднаха от Швеция. 

Балтийците играха отново силно, но пак загубиха. В първата си среща те паднаха от Швейцария с 0:1 след попадение в последните секунди. 

Сега мачът също бе оспорван като Ягр направи 2:1 за Чехия с китков удар  при игра с човек повече на леда в  края на първата третина, но в началото на втората Василиевс изравни.  

Нападателят на Филаделфия Якуб Ворачек успя да отбележи ключовия трети гол, след като отклони със стика си удар на Збинек Михалек. В края се разписа и Марек Жидлицки, който добави и асистенция на сметката си. Мартин Ерат също вкара за победителите, а вратарят Онджей Павелец отрази 18 изстрела към вратата си. 

В последния си мач чехите ще играят с Швейцария. Така или двубоите от предварителната група са важни единствено за позициите на тимовете. Според показателите първите 4 след двубоите в трите предварителни групи се класират директно за 1/4финалите, а останалите 8 ще се срещнат в плейофи, за да определят техните съперници.