Хокеистите на Русия не допуснаха изненада и спечелиха плейофа срещу Норвегия с 4:0, за да се класират за 1/4финал срещу Финландия в Сочи.

Домакините на Олимпиадата отчаяно се стремят към първо злато в надпреварата от 22 години и трябва да спечелят още 3 мача за 5 дни, за да го постигнат.

Всичките голове днес отбелязаха играчи от Континенталната хокейна лига, докато звездите от НХЛ продължават да бъдат неубедителни.

Александър Радулов от ЦСКА Москва се отчете с 2 гола и асистенция, а Иля Ковалчук (Санкт Петербург) и Алексей Терешенко (АК Барс Казан) също се разписаха. Вратарят Сергей Бобровски отрази 22 удара и помогна за втората поредна суха мрежа на отбора. Срещу Словакия вратар бе Семьон Вармамов.  

През първата част домакините имаха проблеми и вратарят им трябваше да прави няколко важни спасявания. Радулов вкара първия гол с удар от бекхенд в началото на втората третина, а в края на периода Ковалчук успокои своите с второ попадение. Останалите две шайби бяха забити в последните 67 секунди на мача.

„Имахме късмет да отбележим два гола, което ни помогна. Всеки знае, че имаме талантливо нападение и просто трябва да продължим да играем с желание и амбиция, което и ще се случи“ коментира Александър Овечкин, който заедно с Евгени Малкин засега не оправдава очакванията.