Рони О'Съливан се отказа от участие на Джърман Мастърс поради болест.

Шефът на световната билярд и снукър организация Бари Хърн определи отказването на Рони от надпреварата в Германия като "голямо разочарование".

Ракетата вече пропусна 10 от 12-те малки състезания през сезона, които бяха въведени в календара за да внесат свеж полъх в снукъра.

Босът в снукъра изказа своето възмущение от поведението на трикратния световен шампион.

"Не ми пука, че Рони няма да играе, но той дори не се появи и се отказа в последния момент, без основателна причина", каза ядосан Бари Хърн.

"На всички постери за турнира сложихме точно неговото лице. За нас това е важен турнир и се опитваме да развиваме пазара. Страшно много хора ще са разочаровани, че той не е тук."

"Това не може да продължава. Рони е много учтив и отзивчив, когато реши да бъде такъв. Време е той да обмисли бъдещето си и отговорностите, които поема."

Сезонът до момента е доста противоречив за Ракетата. Той пропадна до десето място в световната ранглиста, в резултат от многото турнири, на които дори не се появи.

Ето и някои резултати от Джърман Мастър до този момент:

По-рано през деня Джак Лисовски победи един от най-обещаващите млади таланти в снукъра и считан за сигурен бъдещ световен шампион Лука Бресел с 5-2 фрейма.

Динг Джънхуей срази двукратния световен вицешампион Матю Стивънс с 5-1 фрейма, а Стивън Хендри надигра друг младок- Джъд Търмп с 5-2 фрейма.

С интерес се очаква края на срещата между двамата световни вицешампиони Марк Селби и Найджъл Бонд. Само преди дни Бонд спечели първа титла след 14-годишна пауза, побеждавайки на еднофреймовия турнир в Блукпул- Шуут аут.

Селби взе първите два фрейма, като във втория записа 105 точки срещу името си. Двамата майстори си размениха по още един фрейм и Селби поведе с 3-1. Веселяка от Лестър "нокаутира" своя по-опитен съперник в следващите две партии и победи с 5-1 фрейма.