Кубрат Пулев постигна 19-а поредна победа на професионалния ринг, след като защити Интерконтиненталната си титла на IBF, както и претенденското място за мач с Владимир Кличко догодина. 

Българинът срази американеца Джоуи Ейбъл с технически нокаут в края на 4-ия рунд, когато на няколко път свали съперника си с мощни удари в тялото. 

Това, че Ейбъл бе с обратен не гард, не му помогна особено, въпреки че Пулев научи, че ще играе с него едва преди седмица и сам призна, че не е успял да се подготви добре. 

След два сравнително предпазливи рунда Кубрат взе предимство в третия, когато прати съперника си в нокдаун с мощен удар в тялото. 

Късметът обаче помогна на американеца, тъй като това се случи в последните секунди на частта и Ейбъл получи възможност да отдъхне. 

В четвъртия рунд обаче и Пулев се оказа на земята, макар че претендираше, че просто е загубил равновесие. Веднага след това българинът вкара нов здрав удар в тялото на съперника си и се стигна до втори нокдаун за него. 

В края на периода американецът едва стоеше прав и в крайна сметка реферът прекрати двубоя и даде победата на Кубрат с технически нокаут.