Сиатъл Сийхоукс ще защитава титлата си в НФЛ по американски футбол, след като тази нощ тимът победи драматично Грийн Бей Пекърс с 28:22 след продължение и спечели титлата в Националната футболна конференция. 

Това ще бъде трето участие в мача за отбора, а негов съперник в битката за трофея ще бъде Ню Ингланд Пейтриътс, който разби Индианаполис Колтс с 45-7, за да спечели Американската футболна конференция. 

За Патриотите това ще бъде осми финал в Лигата в историята, като от предишните 7 те имат 3 победи, последната от които от 2004. 49-ият Супер Боул ще се състои на 1 февруари в Глендейл, Аризона и както обикновено ще прикове вниманието на целия свят. 

Шампионите от Сиатъл губеха със 7-19 в началото на последната част на двубоя с Грийн Бей, но направиха знаменит обрат. Те отбелязаха 15 поредни точки, за да поведат преди Мейсън Кросби да отбележи 3 точки в края с шут от 48 ярда и да прати мача в продължение. В него обаче куотърбекът Ръсел Уилсън даде 35-ярдов пас за тъчдаун на Джърмейн Киърс и победата бе осигурена. 

В другия двубой Ню Ингланд нямаше проблеми, но интересното стана след мача, когато се появиха информации, че тимът е разследван заради използването на нередовни топки. Иначе за куотърбека Том Брейди и за треньора Бил Беличик това ще бъде 6-о участие на Супер Боул.