Денвър Бронкос спечели 50-ия Супер Боул, след като на финала надви фаворита Каролина Пантърс с 24-10, благодарение на отличната си защита. 

Събитието както обикновено би очаквано с огромен интерес, като секунди рекламно време струваха милиони, а на почивката пяха Бионсе, Бруно Марс и Крис Мартин от Колдплей. 

Титлата на е трета за тима от Колорадо, след триумфите през 1997 и 1998. Отборът има и още 5 загубени финала. В същото време Каролина остава без титла, губейки и втория си мач за трофея „Винс Ломбарди“, както бе и през 2003-а. 

Куотърбекът на победителите Пейнтър Манинг този път не бе в центъра на вниманието, като не направи нито един тъчдаун, но пък страхотната игра в дефанзивен план помогна на Денвър да стигне до успеха. Това обаче може да се окаже последния двубой в кариерата на 39-годишният състезател. 

Бронкос дръпнаха с 10-0 и разстроиха тотално играта на съперника, за който куотърбекът Кам Нютън направи само 18 точни паса от 41 и допусна 3 грешки. Вон Милър от победителите бе избран за Най-полезен играч на двубоя, който се състоя в Санта Клара, Калифорния.