25-годишното чакане за Сан Хосе Шаркс приключи и Акулите стигнаха до битката за Купа Стенли. 

Тази нощ тимът от Калифорния победи Сейнт Луис с 5:2 и затвори финалната серия на Запад с 4-2 успеха, за да стигне до първия си голям финал в НХЛ в историята си. 

„Невероятно е, особено да го направим у дома. Тези хора чакаха това от 25 години и е наистина прекрасно“ заяви Джо Торнтън, който асистира за ранния гол на Джо Павелски по-малко от 4 минути след началото на двубоя, който определено даде тон на мача. Джоел Уорд добави 2 шайби, а домакините поведоха с 4:0, след което стигнаха до комфортната победа. 

Въпреки че от 2003-а година насам Сан Хосе е вторият отбор с най-много победи в Лигата, тимът винаги е бил известен с големите си провали, след като при предишните си 3 участия на финал в конференцията спечели едва 3 мача, на два пъти за 4 години бе елиминиран от 8-ия в подреждането, а през 2014-а пропиля аванс от 3-0 в серията с Лос Анджелис. Сега обаче имаше само радост. 

Сейнт Луис пък ще трябва да чака още преди да се върне в големия финал, където за последно бе през 1970-а. Съперник на Сан Хосе ще бъде победителя измежду Питсбърг и Тампа Бей, които ще играят решаващ 7-и двубой на леда на Пингвините.