Хокеистите на Питсбърг поведоха в битката за купа „Стенли”, след като победиха Сан Хосе с 3:2 на старта на финалната серия. Мач №2 отново ще бъде в залата на Пингуинс. 

Ник Бонино се превърна в герой за домакините, след като реализира победната шайба 2 минути и 33 секунди преди края на третата част. Той получи пас от Крис Летанг, който бе зад вратата и отбеляза решаващия гол с удар отблизо. 

Пингвините обаче трябваше да треперят до края, тъй като Акулите получиха числено предимство за 2 минути на леда малко по-късно, но не успяха да го използват. Преди това гостите наваксаха пасив от две попадения, като във втората третина отбелязаха на свой ред два гола и заличиха пасива си. 

Като цяло обаче хокеистите на Питсбърг бяха по-активни, като доминираха сериозно в ударите в първия и третия период, като общо стреляха точно 41 пъти към Мартин Джоунс, който отрази 38 изстрела. От другата страна Мат Мъри се справи с 24 опита на Сан Хосе. 

В мача имаше само 5 наказания, като гостите се възползваха при първата ситуация, която получиха, за да отбележат и да направят изоставането си 1:2, а след това изравниха и чрез ветерана Патрик Марло, но това не се оказа достатъчно за тях.