Повече от 8 000 души имаха възможността и привилегията да се насладят на страхотното дрифт шоу, което се проведе на територията на Международния панаир в Пловдив – Косер Експо 2016.

18-те участника нажежиха страстите до червено, въпреки горещото време. Организаторите се бяха подготвили и различни изненади за феновете, които пък се насладиха до краен предел на емоцията и адреналина.

„Шоуто беше страхотно, успяхме да зарадваме посетителите. Беше истинско. Организацията на фирма „Косер“ тази година беше по-добра от всякога. Единственият проблем беше страхотната жега и изключително високите температури, които в някои моменти създаваха технически проблеми на автомобилите на нашите участници“, заяви организаторът на шоуто Искрен Иванов.

„Косер Експо се организира за осма поредна година и това е най-посетеното шоу до момента. Феновете на високите скорости останаха доволни и искам да им напомня, че сме споделили и продължаваме да споделяме много снимки и видео клипове на фейсбук страницата ни - Facebook.com/dcb.bg”, добави още Искрен Иванов.

Присъстващите останаха очаровани от майсторското каране на дрифтърите Тодор Дунев, Александър Язов, Павлин Пенев, Стефан Стефанов, Красимир Стефанов, Ивайло Алексов, Стефан Цанков, Петко Петков, Стефан Петров, Ива Русинова, Волен Василев и Кристалина Стефанова. Много одобрителни възгласи събраха и състезателните картинги с Никифор Баневски, Симеон Симеонов и Иван Влъчков.

Григор Григоров, Ива Русинова, Симеон Симеонов и Николай Николов пък показаха качества в карането на състезателни автомобили по специално трасе. Феновете видяха и невероятният автомобил на Тодор Дунев – Порше 996 GT2, с което преди години караше в пистовия шампионат на страната. Страхотни емоции създаде и моторизираната триколка от Drift Team Downhill Madness.

Много аплодисменти предизвикаха най-малките участници - 15-годишна Кристалина Стефанова, 16-годишният Иван Влъчков и 17-годишният Симеон Симеонов. Тримата тийнейджъри направиха невероятно шоу в изпълнението си с два картинга и автомобил. Влъчков беше спрял в центъра и снимаше с телефона си, като предаваше на живо във Фейсбук. В същото време Симеонов правеше дрифт кръгове около него с картинг, докато Кристалина около Симеонов с колата.

„За първи път виждаме подобно нещо от деца. Беше много емоционално, още повече, че беше излъчено на живо. Сега предстои една седмица почивка, след което започва работата по Косер Експо 2017“, каза още организаторът на шоуто.