Невероятна конкуренция за призовите места в предпоследния ден от BALKAN CHALLENGE , който се провежда в зала JOY STATION – София, Студентски град и е с рекорден награден фонд в това си издание - 30 000 евро.

Преди минути станаха известни финалистите в двете групи – „А” и „В”, както и състезателите , които отиват в последната битка в категориите „двойки” и „отборно”.

Невероятна игра направиха гръцките национали по боулинг и абсолютно заслужено след квалификациите трима от тях оглавяват класирането до момента. Вагелис Кризинис е начело с 1192 точки (средно 238.4 от игра), следван от Николаос Мутесидис 1158 точки (средно 231.6) и Василис Стефопулос с 1139 точки (227.8). От българите с най-предно класирането след пресявките завърши Руслан Василев 1111 точки ( 222.2), който е 6-ти преди утрешните финали. Седем наши състезатели успяха да влязат в Топ 32 и да продължат играта в неделния ден. В група „В” за последния ден продължават деветима българи, а с най-предно класиране от квалификациите завърши Марина Колпачова (България) – 1021 точки (средно от игра 204.2).

Както е известно, 252 състезатели от 17 държави ( Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Словения , Сърбия, Турция , Хърватска, Италия, Финландия, Кипър,Норвегия, Русия, Испания, Украйна и Германия) участват в турнира.

Късно тази вечер ще станат ясни победителите от отборната надпревара, а утре от 9:00 сутринта започват финалите – индивидуално. След тях е и последната категория финали „двойки”. Награждаването ще бъде в 19:30, а достъпът за зрители е свободен.

Шампионатът има и свой интернет сайт, на който може да се следи надпреварата в реално време- www.balkanbowling.com