Над 500 спортисти ще участват в 16-о поредно издание на турнира по таекуондо ITF "Bulgarian open" 2017, което ще се проведе в събота и неделя в Благоевград,

В надпреварата ще има представители от България, Македония, Гърция, Сърбия, Румъния, Словения, Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Италия, Уелс, Англия, Русия, Хърватия и Унгария.

Състезанието е във възрастовите групи: деца (10-11годишни), деца (12-13 г.), девойки и юноши младша възраст (14-15 г.), юноши и девойки старша възраст (16-17 г.) , мъже и жени над 18 години.

От България участие са потвърдили таекуондисти от 21 клуба. Очаква се общият брой на родните състезатели да бъде близо 200.

По традиция в "Bulgarian open" отборите пристигат с най-добрите си състезатели, защото този турнир е много престижен на Стария континент.

Медалите ще бъдат разпределени в дисциплините спаринг индивидуално и спаринг отборно, а домакин на състезанието е спортна зала "Скаптопара". Входът за публика е свободен.

Надпреварата започва в събота от09:00 часа, като до края на деня ще бъдат квалификациите и финалите при децата и юноши и девойки (младша и старша възраст). В неделния ден са срещите при мъжете и жените.