Халфът на Испания и Арсенал Санти Касорла не смята, че отборите трябва да променят автоматично стила си, заради моментните неуспехи.

Испания се провали на световното първенство, след като отпадна безславно още в груповата фаза на турнира. Това доведе до критики на типичния стил на Ла Фурия с много подавания - Тики-Така.

По-рано през сезона пък изповядващият същата философия под ръководството на Пеп Гуардиола Байерн Мюнхен бе разгромен с 4:0 от Реал Мадрид на полуфиналите на Шампионската Лига.

Касорла обаче не смята, че проблемът е в стила и вярва, че той може да носи успехи и в бъдеще.

"Тики-така е философия. Всеки отбор трябва да намери собствената си философия да печели или губи", коментира Касорла по време на представянето на новите екипи на Арсенал.

"Тази система работи добре за Испания и работи добре за Арсенал. И ако се придържаш към философията си и тя е успешна, защо да не продължиш с нея".

"Аз се възстанових донякъде. Беше голямо разочарование на световното първенство, разбира се. Но съм щастлив да съм отново в Арсенал и съм готов да започна тренировки отново".

"Подържам контакт с много от съотборниците ми, особено с тези, които още участват с Германия. Пожелах им късмет и се надявам да ги видя скоро. Това е страхотен бонус за тях и ако се върнат като световни шампиони, това ще е страхотно за тях и ще е бонус за самочувствието, което може да пренесат в Арсенал".

Касорла коментира и преминаването на двамата си съотборника от националния отбор на Испания Сеск Фабрегас и Диего Коста в Челси.

"И двамата са страхотни играчи. Аз говорих със Сеск и той е много щастлив. Така е във футбола, големите играчи сменят отборите си".