Христо Стоичков нарече "достойно" класирането на Аржентина на финала на Мондиал 2014 и отново похвали Лионел Меси, който има основна заслуга за представянето на "гаучосите" в Бразилия.

"Аржентина е на финал и това е достойно. Имат играч от световна класа и това е Лионел Меси. Без съмнение той продължава да бъде най-добрият в света в момента", каза Стоичков, цитиран от БТА.

"Нивото му е постоянно през целия шампионат. Никой не успя да го опази и играе брилянтно, като в Барселона, въпреки че времето за подготовка преди световното първенство е много малко."

"На полуфиналите аржентинците показаха характер. Луис ван Гаал им помогна да спечелят, като направи две абсурдни смени."

"Играчите на Германия имат невероятни индивидуални качества. Тимът има прекрасна организация. Това е видно за всички. Подобриха се много, след като ги елиминирахме на световното първенство през 1994 година."

"След това си дадоха сметка какво точно да подобрят, особено в психологически план. Германците са завършен отбор. Когато се наемат да правят нещо, го довеждат до край."

"Немислимо беше това, което се случи в полуфинала срещу Бразилия. Никой не си е представял, че ще стане точно така. Още повече, че Бразилия има за треньори Луис Фелипе Сколари и Карлос Алберто Парейра", добави Стоичков, който похвали колумбиеца Хамес Родригес.