Световното първенство приключи, време е за равносметки и анализи. Лео Меси изненадващо бе обявен за №1 на турнира от ФИФА, но не така смятат експертите от италианската редакция на "Евроспорт". Десетката на Аржентина не попадна в съставения от тях идеален отбор на Бразилия 2014. Ето и формацията им.

На вратата, естествено, е Мануел Нойер. "Непоклатим като египетска пирамида и подвижен като ловджийско куче. Един от играчите с най-голяма заслуга за световната титла на Германия", гласи коментарът на "Евроспорт".

На десния бек е Филип Лам: "Капитанът на шампиона Германия. Той започна световното като халф, но после бе върнат на фланга и доказа, че си остава един от най-добрите бекове в света".

В центъра на защитата избраниците на "Евроспорт" са Матс Хумелс ("Предостави страхотен шанс на Паласио на финала, но иначе се представи фантастично във всички мачове") и Есекил Гарай ("Незаменим в сърцето на аржентинската защита).

На левия фланг е поставен Дейли Блинд: "Една от най-приятните изненади на турнира. Показа класа и характер. Готов е да играе в голям отбор".

Центърът на терена е поверен на Хавиер Масчерано ("За разлика от клубния си тим Барселона, в Бразилия игра като халф и изглеждаше видимо подмладен. Беше непреодолима стена пред отбраната на Аржентина") и Бастиан Швайнщайгер ("Германският Пирло. В сравнение с оригинала може би не е толкова добър в извеждащите пасове, но за сметка на това компенсира с бързина и агресивност").

Пред тях са Тони Крос ("Световното го короняса като един от най-големите футболисти на планетата. Срещу Бразилия направи съвършен мач"), Хамес Родригес ("Голмайсторът на турнира е невероятен талант и може да стане следващата голяма суперзвезда в световен мащаб") и Ариен Робен ("Какъв футболист. Мнозина го бяха отписали, но бързината и дрибълът му причиняваха кошмари за всяка отбрана").

В атака "Евроспорт" заложи на Томас Мюлер: "Меси, Неймар и Бензема се загубиха по пътя, за разлика от Мюлер, който върви по стъпките на съфамилника си Герд".