Лео Меси не скри голямото си разочарование, че не успя да спечели Мондиала с родината си Аржентина и трябваше да се задоволи със сребърния си медал. 

"Гаучосите" бяха победени от Германия след гол на Марио Гьотце в продълженията на мача, а избраният за футболист номер 1 на турнира аржентинец смята, че родината му е заслужавала много повече.

Меси припомни недоволно след мача, че нападателите на Аржентина са пропуснали страхотни положения за гол, като имаше в предвид уникалния пропуск на Гонсало Игуаин сам срещу вратаря и страхотното положение на Родриго Паласио след почивката.

"Ние не се бяхме класирали за 1/2-финалите от много години насам, а с оглед на този факт и с оглед на факта, че играхме на финал, и начинът по който го направихме, трябва да се гордеем", обяви Меси след мача, цитиран от "Goal.com".

"Според мен заслужавахме повече и eто защо сме тъжни сега. Нападателите ни обаче пропуснаха положенията, които се откриха пред нас. Чувството е неприятно, защото сега можехме да сме световни шампиони и да направим народа ни щастлив".

"Болезнено е да загубиш с толкова малко. Бяхме много близо до една голяма промяна в този национален отбор, но за наше съжаление не успяхме да довършим нещата така, както трябваше".

"Аз бях окей физически, но фактът че играхме повече от германците на 1/2-финалите и имахме ден по-малко за почивка даде отражение във финалния етап на мача. Разликата от един ден е нещо голямо на такава фаза на турнира". 

В края на изказването си Меси призна, че индивидуалната награда за играч на турнира означава много малко за него, с оглед на това, че родината му пропиля шанса да стане световен шампион.