Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси не успя да стане световен шампион, но все пак спечели "Златната топка" за играч на турнира. По време на надпреварата Лео успя да реализира 4 попадения.

Tази награда се връчва на световни първенства от мондиала в Аржентина през 1978 година, а Меси е третият аржентинец в историята, който я печели след Марио Кемпес и Диего Марадона.

За втори най-добър играч в турнира бе определен Томас Мюлер от Германия, а третото място остана за холандеца Ариен Робен. 

Хамес Родригес пък спечели приза за голмайстор на Мондиала със своите 6 попадения. Освен това националът на Колумбия записа и 2 асистенции на името си.

Втори при голмайсторите е германецът Мюлер с 5 попадения, а с по 4 гола са Меси, Неймар и Ван Перси. 

Френският халф Пол Погба пък бе избран за най-добър млад играч на турнира, като успя да надвие конкуренцията на Мемфис Депай от Холандия и Рафаел Варан също от отбора на Франция. 

За най-добър вратар бе избран Мануел Нойер, който допусна само 4 гола в 7 мача и впечатли със страхотни спасявания по време на форума. 

Наградата за феърплей пък спечели националният отбор на Колумбия, който достигна до 1/4-финалната фаза и тимът завърши турнира само с 5 жълти картона в петте си мача.