Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея призна, че се гордее много със своите футболисти, макар че "Гаучосите" загубиха финала на Мондиала срещу Германия след "златен" гол.

Немците стигнаха до триумфа след успех с 1:0 в продълженията, но въпреки това опитният специалист отдаде дължимото на своите футболисти, които направиха всичко по силите си, за да спечелят. В крайна сметка късметът не бе на тяхна страна.

"Тъжен съм, защото не успяхме да спечелим Мондиала, но все пак аз се гордея с този отбор", обяви аржентинският специалист пред телевизионните камери непосредствено след края на срещата.

"Тези играчи трябва да са пример за нашата страна след турнира, който изиграха. 

"Бяхме по-добрият отбор за известен период от време, а немците пък бяха на върха в други моменти. Всеки можеше да спечели този мач - както ние, така и те".

"Играхме срещу един отбор, който спечели 1/2-финала си на практика само за едно полувреме, а на нас ни се наложи да играем и продължения в предишния ни мач. Освен това германците имаха един ден повече от нас за подготовка".

"Мисля, че през първото полувреме можехме да спечелим мача. Успяхме да впечатлим с играта си и с това, че играхме финал. Срещу нас имаше един отбор с много голям потенциал. Опитахме се да му се противопоставим по най-добрия начин, но в крайна сметка германците заслужаваха да спечелят.

Наставникът на "Гаучосите" коментира също и решението Лионел Меси да бъде награден за играч на турнира. Според него Лео съвсем заслужено е спечелил тази награда.

"Мисля, че той заслужено взе "Златната топка" за играч на турнира. Той се представи изключително на това световно първенство. Беше основен фактор за отбора и спомогна много за класирането ни на финала. Искренно вярвам, че той заслужено спечели този индивидуален приз".

Още преди финалния мач агентът на специалиста обяви намеренията на неговия клиент да си подаде оставката след финала и да напусне поста си. Сабея обаче започна да овърта.

"Аз не мога да говоря за бъдещето ми сега, не знам какво да кажа за него. Това, което искам да направя, е да си почина, да прекарам известно време с играчите и семейството ми. Имам нужда от няколко дни и тогава ще реша какво да правя", завърши той.