Носителката на трофея от последните две издания на Откритото първенство на САЩ Ким Клайстерс срещу лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки е тазгодишният финал на супер турнира между осемте най-добри тенисистки в Доха.

Това стана факт, след като днес двете спечелиха по идентичен начин полуфиналните си сблъсъци, съответно срещу Саманта Стоусър и Вера Звонарьова.

В първия мач за деня “мама” Ким се изправи срещу коравата австралийка, като преди началото на двубоя стана ясно, че белгийката е била замесена в пътен инцидент, разминал за щастие без особени последици за участниците в него.

Може би подвластна на току що преживяните отрицателни емоции Клайстерс започна нервно двубоя и позволи на Стоъсър набързо да си осигури комфортен аванс от 3/0, но постепенно бившата номер 1 намери ритъма си на игра и заличи изоставането си, а в последвалия тайбрек бе по-настойчивата и след 7:3 поведе в резултата.

Така развилите си събития сякаш изпариха съпротивителните сили на Стоъсър и във втората част тя бе само фигурантка на корта, като единственото което успя да стори бе да избегне конфузната нула.

Във втория двубой от днешната програма интрига отново имаше само в първия сет, в който късен пробив донесе успеха за Каролине Возняцки срещу Вера Звонарьова, а във втората част датчанката бе безкомпромисна и след час и 25 минути игра стигна до крайния успех.

Резултатите от днес:

полуфинали:
Ким Клайстерс 7 6
Саманта Стоусър 6 1
Каролине Возняцки 7 6
Вера Звонарьова 5 0
Head to Head
Каролине Возняцки 0
Ким Клайстерс 1