След великолепното начало вчера и престижната победа на тима на Полша, днес студен душ поля амбициите на нашите националки на неофициалното световно първенство по тенис за жени – Фед къп.

Във втория двубой от първа Евро-африканска зона момичетата на Дора Рангелова отстъпиха с 1:2 победи пред тима на Люксембург и така усложниха до крайност положението си в групата и намалиха шансовете си за продължаване в следващата фаза.

В първия мач за деня дебютантката в тазгодишната надпревара Диа Евтимова, заместила в последния момент контузилата се Елица Костова, отстъпи пред Ан Кремер с 0:2 сета в отделните части 3/6, 3/6.

Малко след това на централния корт на тенис комплекса в Ейлат излезе и първата ни ракета Цвети Пиронкова, която също записа загуба с 0:2 сета, но от 137-та в световната ранглиста Манди Минела – 4/6, 4/6 и по този начин обезсмисли последния двубой на двойки.

Въпреки това Маги Малеева и Цвети Пиронкова изиграха и спечелиха мача на честта срещу Клодин Шол и Манди Минела – 6/2, 7/5, но с тава само направиха загубата ни малко по-приемлива.

Утре е решителният сблъсък с домакините, като все още съществува вариант дори да оглавим класирането в групата и впоследствие дори да се борим за място в плейофите за влизане във Втора световна група.

Резултати:

Група А
Швейцария 2
Дания 1
Група В
Полша  2
Израел 1
Люксембург 2
БЪЛГАРИЯ 1
Група С
Беларус 3
Хърватска 0
Австрия  3
Гърция 0