Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров започна с трудна победа участието си на международния тенис турнир от веригата “Чалънджър” в Шербург (Фр) с общ награден фонд 42 500 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата младият хасковлия, който е водач в основната схема, успя да преодолее представителя на домакините Давид Гуез след два тайбрека – 7/6, 7/6.

Срещата започна с поделено надмощие, като кулминацията на първия сет настъпи в единадесетия гейм, когато българинът най-накрая стигна до възможност за пробив, която не изпусна и получи правото да сервира за крайния успех в първата част.

Вместо това обаче Димитров изигра може би най-слабия си сервис гейм, допусна моментален рибрейк и трябваше да полага всички усилия в последвалия тайбрек да навакса изпуснатото.

Втората част се разви аналогично, с тази разлика че този път двата разменени пробива бяха в средата на сета, а в последвалия тайбрек Димитров отново показа по-здрави нерви и след два часа и седем минути игра стигна до крайния успех.

Така с достигането си до втория кръг на надпреварата Григор си осигури 8 точки за световната ранглиста и 730 евро от наградния фонд, а следващия му съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Жослен Уана и Иво Минар.

Останалите резултати:

I кръг:
Джон Милман 6 6
К. Кравчук 1 3
Ал. Кудрявцев 1 7 6
Грегори Бурке 6 6 3
Ал. Сидоренко 6 6
Павол Червеняк 1 4
Марек Семян 1 7 6
Андреас Бек 6 6 3