Каролине Возняцки срещу Марион Бартоли е финалът на тазгодишното издание на супер турнира на твърда настилка в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В първия полуфинал от програмата снощи бившата финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли постигна чиста победа над белгийката Янина Викмайер с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/3.

Още по-категорична пък бе лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки срещу Мария Шарапова във втория полуфинал, в който само след 80 минути игра датчанката стигна до многозначителното 6/1, 6/2.

Началото на двубоя не предвещаваше подобна развръзка, след като Шарапова стартира изключително агресивно, стигна до ранен пробив, но постепенно броя на уинърите стана несъразмерим с този на непредизвиканите грешки и подарените точки, което доведе до серия от шест поредни гейма за датчанката и съответно успех в първия сет.

Картината на корта не се измени много и във втората част, като само в началото му рускинята бе равностойна на своята опонентка, но след четвъртия гейм Возняцки изцяло пое инициативата и безпроблемно стигна до крайната победа.

Така за седми път Каролине Возняцки и Марион Бартоли ще се изправят една срещу друга в сблъсък от календара на женската тенис асоциация, като до момента балансът е 4:2 победи в полза на датчанката.

Статистиката от двубоя:

Возняцки

 

Шарапова

84

1-ви сервис %

58

0

Асове

0

2

Двойни грешки

8

 6/9

Възможности за пробив

 2/4

 66/110

Общо спечелени точки

 44/110

 

Времетраене: 1.20 ч.