Полуфиналитската от 2010 година Петра Квитова изкачи едно стъпало и се класира за финала на тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В първи полуфинален сблъсък от надпреварата чехкинята, която в предишния кръг елиминира нашата Цвети Пиронкова, успя да се наложи с 2:1 сета над Виктория Азаренка, в отделните части 6/1, 3/6, 6/2.

Двубоят изцяло премина под диктовката на Квитова, която или печелеше, или губеше разиграванията, като единствената задача пред Азаренка в този мач бе да се опита да държи топката в игра.

В първия сет почти всеки удар на чехкинята попадаше в очертанията на полето и ако не беше пронизителният звук от сирена в четвъртия гейм резултатът можеше и да е още по-убедителен.

Във втората част обаче сякаш на корта се появи друга Петра Квитова – тотално разконцентрирана, изоставаща с предвижването си по корта и нижеща грешка след грешка, което логично бе използвано от опитен боец като Азаренка и ето че резултатъ бе изравнен.

В третия сет Квитова отново намери себе си и логично инициативата отново премина на нейна страна, като след два безответни пробива тя напълно заслужено си осигури място във финала, където ще очаква или Мария Шарапова, или Сабине Лисицки.

Статистиката от двубоя:

Квитова

 

Азаренка

60

1-ви сервис %

63

9

Асове

1

2

Двойни грешки

2

 4/8

Възможности за пробив

 1/8

14

Непредизвикани грешки

7

40

Уинъри

9

 

Времетраене: 1.44 ч.