Рафаел Надал и Роджър Федерер отпаднаха от супер турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В двубой от четвъртфиналната фаза на надпреварата испанецът бе надигран по категоричен начин от представителя на домакините Марди Фиш с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/4 като по този начин американецът сложи край на черната си серия от 6 поредни загуби срещу "Ел Торо".

Малко по-късно, на същия етап от състезанието,приключи участието и на миналогодишния носител на трофея Роджър Федерер, който пък бе надигран от чеха Томаш Бердих.

Маестрото демонстрира отлични игри тази седмица и срещу Дел Потро, и срещу Блейк, но снощи не успя да се противопостави на Бердих, като показателното е, че за целия двубой швейцарецът не стигна дори до възможност за брейк и в крайна сметка логично отстъпи с 2/6, 6/7.

Последният четвъртфинал от програмата на турнира изправи един срещу друг свтовния номер 1 Новак Джокович и французина Гаел Монфис. Двамата се срещнаха само преди седмица на Мастърса в Монреал, където сърбинът прегази своя опонент, но снощи Монфис показа зъби и дори успя да вземе сет, но за нещо повече и дума не можеше да става - 3/6, 6/4,6/3.

Така на полуфиналите Ноле ще срещне Томаш Бердих, докато Анди Мъри ще премери сили с Марди Фиш.

Статистиката от двубоя между Федерер и Бердих:

 Бердих

 

 Федерер

 63

 1-ви сервис %

 64

 11

 Асове

 11

 1

 Двойни грешки

 2

 13

 Непредизвикани грешки

 29

 28

 Уинъри

 30

 2/7

 Възможности за пробив

 0/0

 

 Времетраене: 1.32 ч.