Двукратната шампионка от US Open (2000 и 2001 г.) Винъс Уилямс отбеляза след снощната си победа над рускинята Весна Долонц (6/4, 6/3), че намеренията й са да се готви и да играе мач за мач и да се наслаждава на всеки един миг от шампионата в Ню Йорк.

Заради поредицата от контузии и липсата на игрова практика Винъс не си е поставила конкретни цели за тазгодишното издание на турнира, но коментира добрата игра напоследък на сестра си Серена и нейните шансове за успех на Флашинг Медоус:

“Доброто представяне на всеки един състезател в турнирите от Шлема до голяма степен зависи от това как успява да се възстанови след всеки един изигран двубой.”

 “При мен понякога това се получава, друг -не. В момента смятам, че пълноценно мога да изиграя тук още шест мача, но вниманието ми е насочено само към следващия.”

“Що се отнася до играта на сестра ми, аз знам в колко добра спортна форма се намира тя. Беше ми безкрайно приятно да наблюдавам победите й през последния месец, което допълнително ме мотивира и ме изпълва с оптимизъм, тъй като разбирам, че самата аз имам сили за нещо подобно”.