Шампионката от 2008 година Мария Шарапова набира все по-голяма скорост в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Рускинята дълго време страдаше от контузия в глезена и нямаше почти никаква подготовка за първенството, но от началото на седмица в Мелбърн демонстрира великолепни игри и постигна убедителни победи.

След като отстрани Хисела Дулко и Джейми Хамптън, губейки общо два гейма, днес хубавата Маша даде цели 3 на полуфиналистката от US Open Анжелика Кербер за крайното 6/1, 6/2.

Първата част премина без никаква съпротива от страна германката, която просто се наслаждаваше на играта на своята опонентка, но във втория сет двубоят стана значително по-равностоен и много от геймовете стигаха до равенства, но в самия край Шарапова успяваше да вземе своето.

Така след близо час и половина игра бившата номер 1 се класира за осминафиналите, където очаква победителката от сблъсъка между Светлана Кузнецова и Сабине Лисицки.

Междувременно друга фаворитка за трофея – Петра Квитова също продължава в четвърти кръг, след като Мария Кириленко почувства болки в адукторите и след седем загубени гейма прекрати по-нататъшното си участие в надпреварата.

Всички резултати до момента:

III кръг:
 /жени/
Екатерина Макарова 7 6
Вера Звонарьова 6 1
Петра Квитова 6 1
Мария Кириленко 0 0  R
Ана Иванович 6 6
Ваня Кинг 3 4
Сара Ерани 6 6 6
Сорана Кърстеа 7 0 2