Поставеният под номер 3 в основната схема Анди Мъри започна с неубедителна победа участието си в тазгодишното издание на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 1 700 450 долара.

В първия си двубой след загубения полуфинал в Мелбърн британецът не показа най-доброто на което е способен и бе принуден да положи много усилия, за да пречупи съпротивата на квалификанта Михаел Берер за крайното 6/3, 4/6, 6/4.

Още от първите минути на срещата стана ясно, че “шотландския боец” е решил да се поразходи по нервите на своите почитатели, допускайки пробив в самото начало, но веднага след това Мъри отговори подобаващо и успя да стигне до успеха в първата част.

Във втория сет обаче Берер се възползва от предоставените му възможности, реализира две от петте си точки за пробив и успя да възстанови статуквото на корта, изравнявайки резултата в сетовете.

В заключителната трета част възпитаникът на Иван Лендъл отново повиши нивото си на игра и въпреки че не блестеше в собствените си сервис геймове, стигна до крайната победа след малко повече от два часа игра.

В същото време изненада поднесе швейцарецът Марко Чиудинели, който заличи пасив от 1/4 в третия сет, за да стигне до успеха срещу Николай Давиденко с 6/4, 5/7, 6/4.

Ето и всички резултати до момента:

Дубай
 I кръг:
Анди Мъри 6 4 6
Михаел Берер 3 6 4
Марко Чиудинели 6 5 6
Николай Давиденко 4 7 4
Серхи Стаховски 6 6
Омар Ауади 1 2
Михаил Южни 6 0
Ришар Гаске 3 0  R