Международният тенис турнир на землена настилка от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло е в разгара си, като днес предстои да видим в действие двама от основните фаворити за титлата – Рафаел Надал и Новак Джокович.

Испанецът е абсолютен господар на кортовете в Княжеството през последните седем години и е в уникална серия от 37 поредни победи, като е допуснал да загуби само 6 сета.

В среща от втория кръг на надпреварата “Ел Торо”, който е поставен под номер 2 в основната схема, ще се изправи срещу левичаря от Финландия Ярко Ниеминен, който в първи кръг преодоля чеха Радек Щепанек.

Интересна подробност е, че Надал и Ниеминен се срещнаха миналата година отново във втори кръг на Мастърса в Монте Карло и испанецът без никакви затруднения стигна до успеха с 6/2, 6/2.

Сега ако всичко е наред с коляното на Рафа едва ли ни очаква нещо по-различно, още повече, че финландецът няма победа от до момента изиграните 6 официални сблъсъка между двамата.

С не по-малък интерес се очаква двубоят и на световния номер 1 Новак Джокович срещу италианеца Андреас Сепи. Ноле сподели, че е готов да спре хегемонията на Надал тук, но дали ще стигне до титлата тепърва ще разберем.

Статистиката от сблъсъците между Джокович и Сепи е абсолютно същата като тази на Надал и Ниеминен – шест мача от календара на АТР и шест победи за феномена от Белград, което идва да подскаже, че всичко различно от чиста победа за сърбина би било нещо като сензация.

Ето и програмата на по-интересните двубои:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Court Central   Court des Princes
11.30 ч. Фредерико Жил 11.30 ч. Бърнард Томич
  Жил Симон   Ал. Дългополов
следва Новак Джокович следва Жулен Бенето
  Андреас Сепи   Юрген Мелцер
следва Рафаел Надал следва Марин Чилич
  Ярко Ниеминен   Томаш Бердих
следва Томас Белучи следва Кей Нишикори
  Давид Ферер   Пол-Анри Матьо