Шампионката от Мадрид Серена Уилямс се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Италия по тенис в Рим с общ награден фонд от 2 166 400 евро.

Американката, която е поставена под номер 9 в основната схема, без никакви проблеми преодоля съпротивата на испанката Анабел Медина Гаригес с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/1.

Вчера Серена имаше известни колебания в сблъсъка си с Надя Петрова, но от показаното днес стана повече от ясно, че бившата номер 1 успешно е завършила прехода си от син към червен клей и вече спокойно можем да я причислим като една от основните фаворитки за трофея във Вечния град.

За радост на семейство Уилямс и по-голямата сестра – Винъс – също намери място между осемте най-добри състезателки в надпреварата, като при това записа престижна победа над шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър с 6/4, 6/3.

Далеч по-трудна се оказа задачата пред носителката на трофея от Уимбълдън Петра Квитова, която води ожесточена трисетова битка срещу румънката Сорана Кърстеа за крайното 6/2, 5/7, 6/2.

Следваща съперничка на чехкинята по пътя й към полуфиналите ще бъде Анжелик Кербер, която в изцяло германски сблъсък успя да отстрани сънародничката си Юлия Гьоргес.

Резултати:

Рим    
III кръг /мъже/:    
     
Давид Ферер 6 7
Жил Симон 0 6
     
Томаш Бердих 7 6
Николас Алмагро 6 3
     
III кръг /жени/:    
     
Анжелик Кербер 6 6
Юлия Гьоргес 4 1
     
Флавия Пенета 6 6
Петра Цетковска 0 1