Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започна по най-добрия начин участието си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Брюксел с общ награден фонд 637 000 долара.

След поредицата разочароващи резултати напоследък, днес младата пловдивчанка ни зарадва с великолепна победа, след като в първия кръг от надпреварата в столицата на Европа успя да отстрани Елени Даниилиду с 6/1, 6/4.

Цвети започна двубоя изключително позитивно, като само след десетина минути игра вече водеше с 3/0 и до края на сета не изпусна контрола върху случващото се на корта, позволявайки на гъркинята единствено да изтрие нулата срещу името си.

Във втората част обаче двубоят стана изключително оспорван, като в шестия гейм българката бе изправена пред опасността за пробив, но за щастие не се огъна и се измъкна от критичната ситуация, удържайки подаването си.

Още в следващия гейм Цвети на свой ред стигна до брекпойнт и се възползва максимално, повеждайки с 4/3, но гъркинята моментално стигна до рибрейк и заличи изоставането си.

При 4/4 Пиронкова отново спечели подаването на своята опонентка, но този път успя да затвърди пробива, а с това да спечели и крайната победа, която освен близо 9000 долара от наградния фонд й донесе и 60 точки за световната ранглиста.

В опит да намери място на четвъртфиналите Цвети Пиронкова ще се изправи срещу поставената под номер 10 в основната схема Надя Петрова, която по-рано днес отстрани украинката Катерина Бондаренко с 6/4, 6/4.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова   Даниилиду
53 1-ви сервис % 66
4 Асове 1
0 Двойни грешки 2
 4/9 Възможности за пробив  1/6
 64/112 Общо спечелени точки  48/112
  Времетраене: 1.18 ч.