Новак Джокович успя да се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на САЩ, след като постигна категорична победа над Хуан Мартин Дел Потро в три сета - 6:2, 7:6, 6:4.

Сърбинът демонстрира страхотна игра на моменти и може да се каже, че успехът му в срещата бе напълно закономерен.

За място на финала Джокович ще спори срещу испанеца Давид Ферер, който постигна инфарктна победа над Янко Типсаревич в петсетов трилър.

Определено Ноле има много добри шансове да защити трофея си от миналата година, поради липсата на Рафаел Надал и Роджър Федерер. Първият е контузен, а вторият изненадващо отпадна на 1/4-финалите.

Фед Експрес бе много неприятно изненадан от чеха Томаш Бердих.

Така той направи изключително важна крачка към защитата на титлата си от турнира, който успя да спечели през миналата година.

Като цяло интрига в сблъсъка имаше единствено във втория сет, който продължи цели 84 минути, което е с 11 минути повече, отколкото победата на Ноле в първия кръг от турнира през миналата седмица.

В него Дел Потро успя да покаже това, което наистина може, но късметът му изневери и в крайна сметка се оказа губещ.

Той успя да пробие подаването на Ноле още в първия гейм, а след това двамата печелиха геймовете си и постепенно резултатът стана 5:4 в полза на аржентинеца.

Точно тогава обаче Ноле съумя да върне пробива и да изравни геймовете на 5:5. След това Джокович взе и своето подаване, за да поведе с 6:5 в резултата.

След това настъпи истинската драма, тъй като двамата се нуждаеха от над 15 минути, за да се види кой ще бъде победителят от сета.

Дел Потро трудно удържа подаването си и вкара сета в тайбрек, където Джокович бе по-съобразителен и със 7:3 в своя полза го спечели.

Първият и третият сет като цяло бяха под диктовката на сръбския тенисист и той заслужено ги спечели.

"Наистина бе невероятно. Имаше някои просто уникални точки", коментира Ноле след победата си над аржентинския гигант.

"Винаги е забавно в тези нощни сесии", добави сръбският тенисист.