Първата голяма бомба на на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия вече е факт.

19-годишната Слоън Стивънс спря устрема на Серина Уилямс и я елиминира от турнира, след кaто я победи в три сета с 3:6, 7:5, 6:4.

Срещата между двете тенисистки продължи 2 часа и 7 минути, а опитната американка вече се прости с мераците си за евентуален трофей от турнира.

До голяма степен за загубата на Серина в този мач допринесе и нейната травма в гърба, която я мъчи от няколко дни. В предишните кръгове американката демонстрираше страхотен тенис и с лекота преминаваше през съперниците си.

Мачът между двете американки започна очаквано равностойно, но при 4:3 Уилямс реализира единствения пробив в първия сет.

След това съумя да вземе подаването си и по този начин поведе в резултата. По нищо не се очакваше Стивънс да обърне, но все пак американката го направи, благодарение на страхотната си игра.

Уилямс поведе с 2:0 гейма в началото на втория сет, но Стивънс демонстрира уникален тенис в следващите минути и обърна резултата на 5:3 гейма в своя полза.

Бившата номер 1 в света от своя страна изобщо не приличаше на себе си, с оглед на контузията, която я измъчва.

Все пак тя изравни геймовете на 5:5, след което Стивънс бе безупречна в следващите два гейма и така изравни резултата в сетовете.

Третият сет започна силно за Уилямс, след като американката получи необходимата помощ от физиотерапевт. Тя поведе с пробив в решителния сет, но нейната противничка не само, че го върна, а при 5:4 реализира нов такъв и сензационно елиминира американката.

За място на финала Стивънс ще спори срещу световната номер 1 Виктория Азаренка, която от своя страна елиминира Светлана Кузнецова в тура след 7:5, 6:1.

Срещата между двете започна перфектно за рускинята, която стартира устремно първия сет и поведе с 4:1, но след това Азаренка върна пробива и изравни на 4:4.

След това представителката на Беларус стигна до нов пробив, а при 6:5 си взе и подаването, за да спечели първия сет.

Вторият сет бе доста по-добър за Азаренка, която проби на три пъти подаването на своята съперничка. Мачът между двете продължи 1 час и 47 минути.