Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе четвъртфинал на турнира в Стокхолм от категорията АТР 250.

Първата ни ракета се справи със съпротивата на 23-годишния германец Ян-Ленард Щруф, побеждавайки го категорично с 6-1 6-3.

Двубоят продължи около 1 час, а нашенецът не изпита никакви затруднения срещу гиганта, реализирайки множество уинъри, както и малко непредизвикани грешки.

С достигането си до четвъртфиналите Григор заработи 15 500 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата, но няма да добави нови към актива си.

Причината за това е начинът, по който работи АТР ранглистата и условието да се взимат предвид 18-те най-добри турнира за сезона - 4 от тях са тези от Големия Шлем. Гришо е участвал и на още 9 Мастърса, а на оставащите пет състезания най-слабият му резултат е 90 точки от достигане до четвъртфинал в Базел.

За да натрупа нови точки, ще трябва да достигне финал в Стокхолм, което би озачавало общо 150 точки и 60 добавени към настоящия му актив от 1 340, пише "Тенискафе".

Следващото препятствие по пътя към полуфиналите е Кени дьо Шапе, който изненадващо отстрани номер 20 в ранглистата и четвърти поставен в Стокхолм Кевин Андерсън.

Французинът се намира под  номер 96 в света. Ако Григор победи, това ще бъде неговият седми полуфинал.