Великолепната форма на Григор Димитров продължава и хасковлията победи опитния чех Радек Щепанек в първия си мач от силния турнир в Базел.

Преди мача букмейкърите дадоха много леко предимство на хасковлията, който в никакъв случай не бе абсолютен фаворит в днешния мач. Въпреки това обаче Гришата се наложи над противника с 6:3, 6:3.

Така той премина успешно 1-ия кръг на турнира и само един мач го дели от мечтан 1/4-финал срещу представителя на домакините Роджър Федерер.

Във втория кръг нашето момче ще срещне украинеца Александър Долгополов, който в първия кръг победи французина Кени дьо Шопе с 6:4, 6:4.

Мачът между двамата ще се играе утре от 21:00 часа българско време.

Двамата до момента са се срещали веднъж на корта и това стана в Уинстън Салем през 2011 година, когато украинецът се поздрави с успеха. Тогава обаче Гришата пропусна мачбол.

Първият сет в мача започна прекрасно за Димитров и нашето момче стигна до четири поредни гейма, като сред тях бяха и два пробива.

При 4:0 обаче в играта на Гришо настъпи спад, което позволи на Щепанек да спечели три поредни гейма, като върна един от пробивите.

Нашето момче обаче проби отново чеха при 5:3, като по този начин спечели първия сет. 

Вторият сет започна равностойно, но при 2:1 за Гришата той имаше две точки за пробив. Щепанек обаче си измъкна подаването.

Григор обаче проби своя противник за 4:2 и в крайна сметка направи голяма крачка към крайния успех.

Нашето момче затвърди пробива и стигна до 5:2, след което двамата си размениха по едно подаване и хасковлията спечели.

С победата си днес Григор спечели чек за 18,275 евро и 45 за световната ранглиста.

Победата му обаче няма да повлияе на неговото място в ранглистата, тъй като той достигна до 1/4-финалите през миналата година.

Прогрес при Гришо ще има, ако успее да подобри постижението си от миналата година. Този път обаче задачата ще му бъде доста трудна, тъй като може да срещне Федерер на 1/4-финалите. Швейцарецът не демонстрира добра форма, но още е много класен състезател.