Давид Ферер шокира сънародника си Рафаел Надал, след като го победи на 1/2-финалите в Париж с 6:3, 7:5 и по този начин за втора поредна година се класира за финала на турнира.

През миналата година испанецът спечели турнира от сериите "Мастърс 1000", а утре отново ще може да стори същото, ако надделее на финала над Новак Джокович.

Ако обаче утре Ферер загуби финала, тогава не само, че няма да успее да защити титлата си и ще загуби точки, а и ще позволи на Новак Джокович да си върне първото място в световната ранглиста.

Първият сет се реши с един пробив, като Ферер можеше да пробие и още веднъж подаването на Матадора, но при 5:2 пропусна три сетбола при сервис на противника си.

Вторият сет отново започна страхотно за по-нискоранкирания тенисист, който достигна до ранен пробив и дръпна с 3:1 в резултата.

При 5:4, когато Ферер сервираше за сета, Рафа върна пробива. Още в следващия гейм обаче Ферер си го върна, а при 6:5 не сгреши и така елиминира своя добър приятел и сънародник.

В последно време Давид играе страхотно, макар че имаше спадове във формата му, след като загуби два финала на турнири от АТП 250, от Михаил Южни и Григор Димитров.

Общата статистиката в двубоите му с Надал е 4 победи и 20 загуби. С този успех Ферер успя да спре серията си от 9 поредни загуби от Надал.