Роджър Федерер напомни за най-добрите си дни и загатна, че започва да влиза в добре познатата си стара форма.

Швейцарецът постигна зашеметяваща победа над Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 7:6(2), 7:5 и се класира за 1/2-финалите на финалния "Мастърс" в английската столица Лондон.

Това е втори пореден успех на Фед Експрес над южноамериканеца. Утре от 16:00 часа българско време Маестрото ще се изправи срещу Рафаел Надал в битка за финала на заключителния турнир.

Мачът започна по перфектен начин за Дел Потро, който стигна до ранен пробив още в първия гейм на мача, а при 3:1 проби за втори път подаването на Федерер, след което затвърди втория си пробив и стигна до аванс от 5:1 гейма.

Федерер обаче бързо успя да намери играта си и взе следващите три гейма, като върна един от пробивите.

При 5:4 в своя полза Дел По сервира за сета, като се наложи да спасява две точки за връщане на втория пробив. Все пак гаучосът взе сета в своя полза.

Вторият сет започна прекрасно за Дел Потро, който проби за 2:1, но в шестия гейм Федерер върна пробива за 3:3. До края двамата си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек в който Федерер бе перфектен и го спечели със 7:2.

Третият сет започна както предходните два - по страхотен начин за "Кулата от Тандил". Аржентинецът поведе с пробив и 3:0 гейма, но Федерер успя да върне пробива и да изравни за 3:3.

При 5:5 швейцарецът стигна до две точки за пробив и още от първия си опит проби Дел По, след което обаче се наложи да спасява точка за връщане на пробива при гейма за спечелване на мача. Все пак обаче Маестрото си взе най-важното подаване и постигна успех. 

Това е 15-а победа от 20 мача за Федерер срещу Дел Потро.