Мария Шарапова успя да се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като постигна победа над французойката Ализе Корне с 6:1, 7:6(6). 

Това бе вторият много сериозен тест за руската красавица, но тя успя да се справи с него и в крайна сметка продължава напред в турнира от "Големия шлем".

Първият сет премина без проблеми за приятелката на Григор Димитров, но във втория тя имаше изключително големи трудности.

Във втората част Маша губеше с 1:3 гейма в резултата, но успя да обърне нещата в своя полза и да поведе с 5:3, като дори имаше мачбол.

Тя обаче не го реализира и позволи на нейната противничка да изравни на 5:5 гейма. В крайна сметка сетът се реши до тайбрек, като на Шарапова и се наложи да спасява сетбол, но Маша го спаси и показа характер, за да спечели срещата в два сета.

Следващата и противничка е Доминика Цибулкова, която от своя страна смачка без никакви проблеми Карла Суарес Наваро с 6:1, 6:0.

Симона Халеп и Йелена Янкович пък ще се изправят една срещу друга в друг мач от 1/8-финалите. 

Румънката победи без проблеми квалификантката Зарина Диас с 6:4, 6:1, докато сръбкинята се справи с Куруми Нара след 6:4, 7:5.

Слоън Стивънс също продължава с победите. Тя надви Елина Свитолина със 7:5, 6:3, като в следващия кръг ще срещне Вика Азаренка или Ивон Мойсбургер.