Изненадите на Откритото първенство на Австралия при жените валят една след друга. Настоящата носителка на трофея Виктория Азаренка е поредната топ тенисистка, която отпадна от надпреварата.

Тя бе победена от нейната добра приятелка Агнешка Радванска, която стигна до успеха с 6:1, 5:7, 6:0. Така полякинята успя да се класира за 1/2-финалите на турнира и има големи шансове да го спечели.

24-годишната Радванска демонстрира феноменален тенис, като първият и третият сет бяха брилянтни за нея.

За място на финала полската състезателка ще се изправи срещу словачката Доминика Цибулкова, която също сътвори изненада, след като победи коравата румънка Симона Халеп с 6:3, 6:0 без никакви проблеми.

Халеп е една от най-добрите млади тенисистки и преди кръг елиминира Йелена Янкович, но не успя да се справи срещу представителката на Словакия.

С победата днес пък Агнешка сложи край на негативната си статистика от отпадания на 1/4-финалите в Мелбърн. Нещо, което и се бе случвало цели четири пъти.

Това е трети 1/2-финал на полякинята в турнири от "Големия шлем".

Благодарение на силното си представяне Агнешка ще измести Маша Шарапова от 3-ото място в световната ранглиста, а ако спечели турнира ще заема 2-ото място в световния тенис, измествайки и Азаренка.