Роджър Федерер напомни за най-добрите си години, след като постигна феноменална победа над Новак Джокович - 3:6, 6:3, 6:2.

Това стана в 1/2-финалите на силния турнир в Дубай. Благодарение на успеха Маестрото се класира за финалния мач на надпреварата, за 8-и път в кариерата си, като ще спори за трофея срещу Томаш Бердих.

Швейцарецът не бе печелил срещу Ноле и Надал от две години, но днес успя да прекъсне дългата серия и да постигне победа над един от двамата, в този случай над сърбина.

Първият сет стартира прекрасно за Джокович, който достигна до пробив още при първото подаване на своя противник, като набързо успя да поведе с 3:0 гейма.

Пробивът в крайна сметка се запази до самия край на сета и така Джокера взе успеха в него и по всичко изглеждаше, че ще спечели лесно и мача.

Вторият сет започна с динамично начало, а Федерер все пак успя да покаже голямата си класа и да стигне до пробив с който поведе с 4:2 в резултата. В крайна сметка този пробив се оказа достатъчен на Маестрото, за да спечели сета.

Третият сет започна ударно за швейцареца, който достигна до аванс от 5:1 над своя опонент след два пробива, като до края успя да си вземе още едно подаване и в крайна сметка спечели мача.

Федерер е рекордьор по титли в Дубай, като има 5 спечелени трофея от този турнир.