Роджър Федерер спечели силния турнир в Дубай, след като надви на финала намиращия се в страхотна форма чех Томаш Бердих с 3:6, 6:4, 6:3.

Така Фед Експрес се завърна на шампионския трон в Дубай и добави нов трофей към досегашните пет спечелени от този турнир.

Освен това швейцарецът спечели и 78-ия си турнир на ниво АТП в своята кариера и премина границата от 80 милиона долара, спечелени от наградни фондове.

Със спечелената титла днес Маестрото сложи край и на серията от 7 месеца без спечелена титла.

Първият сет започна с ранен пробив за Маестрото, който се възползва от колебания в играта на Бердих, но след това в играта на швейцареца настъпи голям спад и не само, че неговият противник върна пробива, а и стигна до нов такъв за 4:2.

До края не се стигна до повече пробиви и Бердих взе сета.

Вторият сет започна кошмарно за Маестрото, след като Федерер допусна да бъде пробит, но той постепенно успя да качи нивото на играта си и върна пробива, за да изравни резултата на 3:3, а при 5:4 проби силносервиращия си противник на нула и обра овациите на публиката.

В третата част и двамата стигнаха до доста точки за пробив, но швейцарецът успя да се възползва от тях в критичните моменти. В крайна сметка Федерер достигна до пробив и постепенно преднината му набъбна при 5:2, след което стигна и до два мачбола, но Бердих си измъкна подаването.

На своя сервис обаче швейцарецът бе безкомпромисен и така спечели мача и турнира.