Рафаел Надал направи нова крачка към трофея от силния турнир в Маями, след като се класира за 1/2-финалите на надпреварата, обръщайки канадеца Милош Раонич с 4:6, 6:2, 6:4.

Битката между двамата продължи два часа и половина, а канадецът започна ударно мача, но след това си пролича кой притежава по-голяма класа от двамата.

Надал никога не е печелил турнира на американска земя, макар че има три финала на него, но и трите са загубени. Той игра на финал в Маями през 2005, 2008 и 2011 година.

Първият сет между двамата започна равностойно, като канадецът успяваше да се възползва от прекрасния си сервис и си взимаше подаванията.

При 5:4 в негова полза той достигна до сетбол, а точно в този момент Надал направи двойна грешка и така Раонич поведе със сет.

Вторият сет започна обаче ударно за испанеца, който стигна до два пробива и поведе с 4:0 гейма, а до края на сета двамата си взимаха подаванията и не се стигна до нови пробиви.

Превъзходството на Рафа бе видимо и в третия сет, като този сет бе решен след един пробив в полза на испанеца.

Следващият противник на испанеца е Томаш Бердих, който елиминира Александър Долгополов след 6:4, 7:6(3). До момента Рафа има 17 победи над чеха и 3 загуби.