Първата ракета на българския тенис Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира в Монте Карло.

Това е и първият клей турнир за сезона, за нашето момче. Гришата надви испанеца Марсел Гранолерс с 6:2, 4:6, 6:2. Противникът му е 32-и в световната ранглиста и е един от добрите клей играчи.

Победата е първа за нашето момче над испанеца. Мачът бе доста труден за Димитров, тъй като българинът загуби втория сет и изоставаше с пробив в третия сет, но все пак намери най-добрата си игра и стигна до обрата.

При това го направи по особено впечатляващ начин - с три поредни пробива в заключителния сет.

Следващият съперник на българина също е испанец. Той ще се изправи срещу Алберт Рамос, който е 101-и в световната ранглиста. 26-годишният тенисист успя да елиминира в миналия кръг стабилния финландец Ярко Ниеминен. 

През миналата година Гришата достигна до 1/4-финалите на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло, където отпадна от Рафаел Надал. 
 



Първият сет започна равностойно, като и двамата трудно намираха първия си сервис и имаха известни трудности в подаванията си.

Гришо обаче първи достигна до точки за пробив при 3:2 гейма в своя полза. Първоначално той стигна до две точки за пробив, които бяха спасени от испанеца, но при третия си шанс нашето момче проби за 4:2.

При решително разиграване хасковлията с прекрасен бекхенд матира своя съперник и взе комфортно предимство в резултата, а в следващия гейм бе безкомпромисен и го спечели на нула, за да поведе с 5:2.

Българинът достигна и до втори пробив, като по този начин спечели сета с 6:2. Той достигна до два сетбола при сервис на противника и с фамозен удар от бекхенд реализира още първия сетбол, за да спечели частта.

Вторият сет започна равностойно, като българинът стигна до точка за пробив в четвъртия гейм, но испанецът я спаси и си взе подаването.

Гранолерс стигна доста изненадващо до пробив в ключовия седми гейм, който практически му бе подарен от Гришо. Нашето момче допусна три непредизвикани грешки от форхенд и загуби подаването си за първи път от началото на мача.

Димитров можеше да върне моментално пробива, но пропусна два шанса в гейма на Гранолерс и така испанецът си взе подаването и поведе с 5:4. Гришата обаче взе пак си взе сервис гейма на нула

За съжаление на българина испанецът си взе най-важният сервис гейм и изравни сетовете. Гранолерс достигна до два сетбола при 40:15, но с великолепен ретур нашето момче спаси единия сетбол, а при втория подари сета на своя противник, след като сгреши при най-лесния си удар и на почти опразнен корт прати топката в аут.

Третият сет започна кошмарно за Гришо, тъй като неговият испански противник го проби още в първия гейм на третия сет.

Испанецът, който едва се движеше по корта, удвои аванса си, като спечели и собственото си подаване.

При 2:1 гейма в своя полза Гранолерс достигна до аванс от 40:0, но Гришо след три поредни точки изравни резултата, а след това не позволи на испанеца да реализира и четвъртия си геймбол. В крайна сметка нашето момче с прекрасен минаващ удар в близост до мрежата и след грешка на испанеца върна пробива и изравни геймовете на 2:2.

Димитров обърна нещата изцяло в своя полза и дръпна с 3:2 гейма на противника, след като си взе с лекота подаването. Гришо постепенно намери играта си и достигна до нов пробив с който поведе в резултата с 4:2, матирайки противника с ефектна къса топка

Нашето момче затвърди и втория си пробив, печелейки пети пореден гейм, като достигна до аванс от 5:2, а след това довърши своя противник с трети пореден пробив, като вкара решителната точка с печеливш форхенд.