Новак Джокович направи поредната решителна крачка по пътя към защита на титлата си на "Мастърса" от сериите АТП 1000 в Монте Карло.

Бившият номер 1 в света се справи доста трудно срещу намиращия се в сензационна форма испанец Гилермо Гарсия Лопес и го победи с 4:6, 6:3, 6:1..

Това бе 13-а победа за Джокера от 13 мача срещу испанския му противник. Лопес спечели турнира в Казабланка, Мароко, и се намираше във фантастична серия от 8 поредни победи.

Той демонстрира изключителен тенис срещу Джокера, но в крайна сметка след втория сет бе пречупен. 

За място на финала Ноле ще спори срещу Роджър Федерер. До момента сърбинът има 16 спечелени мача срещу Маестрото и 17 загуби.

Първият сет в мача между Джоко и Лопес започна феноменално за испанеца, който стигна до два пробива аванс и 4:1, а силите на сръбският тенисист стигнаха само за връщане на единия пробив;

Вторият сет започна равностойно, като при 2:2 пред испанецa се откри шанс за пробив, а освен това той пропиля и два шанса да пробие и при 3:3.

Джокера не само удържа подаването си, но при 4:3 в своя полза стигна до пробив, а след това си и взе подаването, за да изравни сетовете.

Третият сет започна ударно за Джокера - 2 пробива и общо 4 спечелени гейма за аванс от 4:0, а до края не се стигна до повече пробиви и резултатът се запази.