Рафаел Надал прие изключително тежко загубата от сънародника си Давид Ферер на 1/4-финалите в Монте Карло. Това бе турнирът в който испанецът доминираше до преди известно време. Той обаче отпада през последните две години от него, след като през миналата бе детрониран от Новак Джокович.

Преди това Матадора се намираше в изумителна серия от 8 поредни трофея в силния турнир. Вчера обаче Ферер демонстрира изумителен тенис и го елиминира на 1/4-финалите.

Това бе и най-ранната загуба на Рафа в надпреварата от цели 11 години, както и първа загуба на клей от своя сънародник от 2004 година.

"Загубата бе много тежка за мен. Всички загуби са мъчителни и тежки, особено когато става въпрос за клей настилка", коментира Надал на пресконференцията след мача.

"Честно казано изобщо не играх по начина, по който трябваше. Нямаше достатъчно интензивност в движението ми на корта. Не мога да бъда доволен от представянето си в момента, защото просто не играя достатъчно добре".

"Ферер игра по-добре от мен в този мач. Аз пък не подходих изобщо правилно, особено във втория сет. Когато обаче играеш тенис, както можеш да спечелиш, така и можеш да загубиш. Нормално бе да загубя, след като Давид игра по-силно. Това се случи в крайна сметка. Искам да го поздравя за победата", завърши Матадора.