Първата ракета на българския тенис Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от сериите АТП 250 в румънската столица Букурещ. Нашето момче стигна до победа над младия чех Иржи Весели със 7:6(5), 6:2 в мач от 2-ия кръг. и така се класира за 1/4-финалите. Доста интересено е да се отбележи, че и двамата са били номер 1 при юношите.

Това е и първа победа на нашето момче в Букурещ изобщо.

В надпреварата българинът е поставен под номер 1 в основната схема и се явява като фаворит за трофея. Следващият противник на нашия тенисист е украинецът Серхий Стаховски, който малко изненадващо елиминира Карлос Берлок от Аржентина. Украинецът е 92-и в световната ранглиста.

Първият сет започна много равностойно, като Димитров трябваше да спасява точка за пробив при 2:2, но в крайна сметка успя да си вземе подаването.

При 3:2 в полза на нашето момче Гришата стигна до 40:0 при сервис на противника и три точки за пробив, но пропиля и трите си шанса.

До края на сета нямаше нито пробиви, нито точки за пробив. В крайна сметка той се реши след тайбрек. В тайбрека Весели поведе с 4:1, а след това задържа преднината си на три точки и при 5:2, но Григор направи великолепна серия от 5 поредни точки и така спечели сета.

Вторият сет обаче започна отлично за Гришата и българинът стигна до първия си пробив в мача още в първия гейм на сета, а след това го затвърди и увеличи аванса си на 2:0 гейма.

Двамата си взимаха подаванията в следващите няколко гейма, но Димитров проби за втори път подаването на своя противник при 4:2 гейма, а след това си взе сервис гейма и така спечели мача.